Cosplay soutěž


Jak se přihlásit do cosplay soutěže? Čtěte!

 

Cosplay soutěž na NatsuConu snad není třeba představovat. A letos jí budou dominovat „Záporáci“! Jako vždy vás bude čekat převážně nevážný souboj kostýmů určený pro všechny, pro které je cosplay zábavou! Soutěž zahájí promenáda kostýmů, následovat bude zpověď cosplayerů a samozřejmě také volná disciplína.

Pravidla soutěže

Přihlásit se může každý účastník NatsuConu 2017 starší 13 let. Do soutěže je možné přihlásit se s kostýmem z japonského anime, mangy či japonské hry, ale také z jiné světové tvorby. Důležité je, aby postava nebyla vymyšlená a měla reálnou předlohu. Soutěžit mohou pouze jednotlivci, je však možné přizvat si na pódium pomocníky. Do soutěže je možné přihlásit se s koupeným kostýmem, tuto skutečnost je však nutné nahlásit!

Hodnocení

  Soutěžní výkony bude hodnotit porota a to v následujících kategoriích:

  • Kostým (v této soutěži nemůže zvítězit koupený kostým)
  • Roleplaying
  • Znalost postavy
  • Záporák!

Majitelé kostýmů záporáků – pozor! Fanynky a fanoušci ztotožňující záporné postavy navíc mohou získat ocenění nejlepšího záporáka conu!

O celkovém vítězi pak rozhodne hlasování diváků.

Přihlašování

Přihlášky do soutěže zasílejte na emailovou adresu: soutez@natsucon.cz. Do předmětu napište: „cosplay soutěž“.
Vaše přihláška musí obsahovat:

  • Vaše jméno, příjmení a přezdívka (jméno a příjmení slouží čistě pro lepší orientaci organizátorů)

  • Jméno cosplayované postavy, její původ a zda ji považujete za záporáka (tedy záporák: ano/ne) 

  • Obrázek cosplayované postavy 

  • Krátkou popisku cosplayované postavy (v rozsahu cca 150 znaků) 

  • Informaci, zda je váš kostým kupovaný či vyráběný (za vyráběný kostým jsou považovány takové, které soutěžící tvořil alespoň ze 60 % sám. Pokud kostým obsahuje pouze koupené paruky a doplňky, nejedná se pro účely soutěže o kupovaný kostým.) 

  • Krátký popis vaší volné disciplíny. Disciplína by neměla přesáhnout 5 minut. Budete-li chtít pro své individuální vystoupení hudební doprovod, video či obrázek na pozadí, zašlete jej společně s přihláškou. Prosíme však, abyste svá vystoupení nezakládali pouze na obrazovém podkladu, soutěž se bude za dobrého počasí odehrávat venku, proto tedy uzpůsobte vystoupení těmto podmínkám. Děkujeme za pochopení! 

Přihlašování je možné do středy 16. 8. 2017. Jakékoliv dotazy pište na soutez@natsucon.cz! Těšíme se na vaši přihlášku!

Zasláním registračního emailu souhlasíte s pravidly! Organizátoři si vyhrazují právo na změnu pravidel a na vyloučení soutěžících, nerespektujících pravidla.