Důležité informace před cestou

Kdy a kde?

NatsuCon se koná od pátku 13.7. do neděle 15.7.2018 ve VOŠ Kollárova, Praha 8 - Karlín. Program začíná v pátek v 17 hodin. Vstup otevřeme již v 16 hodin.

Místo konání je snadno dostupné v rámci pražské MHD mezi stanicemi metra Florenc a Křižíkova, poblíž tramvajové zastávky Karlínské náměstí. Vchod na NatsuCon bude u vchodu do budovy školy po levé straně za kostelem. 

Pomůže vám např. tato mapa.

Jak u vstupu?

Pokladny budou otevřeny po celou dobu programu. 

Pokud jste si zakoupili vstupenku předem, vytiskněte si stránku s čárovým kódem vstupenky, která byla odeslána na Váš e-mail po obdržení platby. Tuto vstupenku následně ukažte u pokladny, zrychlíte tím Vaše odbavení.

Případně můžete nahlásit své jméno a obsluha si Vás dohledá v systému.

Pokud jste ke vstupence měli objednané nějaké zboží, budete si jej moci vyzvednout na NatsuKrámu uvnitř budovy.

Pokud si nejste jisti, zda máte vstupenku zaplacenou, stav své platby zjistíte na stránce se stavem objednávky (odkaz naleznete v e-mailu s potvrzením registrace). Pokud jste vstupenku zaplatili a platba není zaznamenána, vezměte si s sebou doklad o zaplacení. Předem ale raději napište na info@natsucon.cz, pokusíme se Vaši platbu dohledat.

Vstupenku je samozřejmě možné zakoupit i přímo na místě. Zde budou k dispozici vstupenky na celou akci i jednodenní vstupenky.

U vstupu dostanete festivalový náramek, který Vás opravňuje ke vstupu na akci. Náramek prosím nesundavejte ani nepoškozujte. Ztracený a poškozený náramek není možné nahradit.

Prosíme, poklidně se zařaďte do fronty a netvořte velké hloučky před vchodem, aby mohli procházet již odbavení návštěvníci.

Nocleh ve škole

Návštěvníci s Gold vstupenkou mají k přespání vyhrazenou vlastní místnost. Ostatní návštěvníci se zaplaceným přespáním si své místo vybírají z dostupných kapacit (tříd a tělocvičny) k tomu určených. Stručně řečeno, přijďte dřív a budete mít větší výběr.

Ubytování bude možné dokoupit i na místě na pokladně do vyčerpání kapacit.

Program

Program běží podle časového harmonogramu. Přes noc běží program v místnosti Nara a v Deskoherně, ostatní programové místnosti jsou v tuto dobu uzavřeny.

Držitelé gold vstupenek mají zajištěn vstup na kterýkoliv program. Prosíme je, aby se dostavili na program dříve, než se začne pouštět do místnosti. Mohou tak zaujmout kterékoli místo určené pro publikum. Možnost zvednout jiného návštěvníka ze židle platí pouze do začátku daného programu.

V přípravě jsou aplikace pro chytré telefony na platformách Android a iOS.

Otevírací doba školy

Škola je od půlnoci do 8:00 pro vstup uzavřena. Pokud v této době budete chtít opustit prostory akce, není problém. Vstup na akci však bude umožněn až po osmé hodině ráno.

Letní kino: Ve vnitrobloku budovy bude v pátek a v sobotu od 21:30 probíhat letní kino. V pátek se bude promítat film Arrietty ze světa půjčovníčků a v sobotu Malý princ. V případě větru či deště se tyto projekce přesouvají do místnosti Nara vždy v daný den po 23:00.  

Zbraně a cosplay

Do prostor akce nevnášejte potenciálně nebezpečné předměty (chladné, airsoftové či jakékoliv zbraně, které by mohly být považovány za funkční). Airsoftové zbraně musí být (dočasně) znefunkčněné, tedy například bez baterky, pružiny nebo zapečetěné.

Objednaná trička a další zboží

Objednávky si vyzvedněte na NatsuKrámu, který najdete v přízemí budovy. Pokud máte něco předobjednaného, dostanete u vstupu poukázku s čárovým kódem. Na základě jejího předložení vám obsluha NatsuKrámu vydá Vaše zboží.

Hlasování

Hlasovací lístky pro AMV soutěž, Cosplay soutěž a  Karaoke soutěž na vás budou čekat na místech v sále a vyplněné je budete moci odevzdat do hlasovací krabice umístěné na Infostánku. 

Občerstvení

Již tradiční Maid kavárna nebude chybět. Dále bude na dvoře catering s jídlem a pitím a další kavárna.

V Karlíně také najdete řadu nejrůznějších restaurací. Stačí si jen vybrat. Nejbližší větší obchod je Albert u stanice metra Křižíkova. Nejbližší vietnamská večerka zavírá ve 23:00. Další možnosti nákupu jídla jsou kolem stanice metra Florenc (BILLA, Albert). Mapa okolí

Focení

Karlín oplývá řadou míst pro focení cosplayerů, včetně opraveného parku před kostelem, poblíž je několik dalších parků a průmyslová zóna. Pro hardcore cosplayery doporučujeme výlet na Vítkov!

Další informace

Před cestou si ještě prostudujte pravidla chování a odpovědi na časté dotazy.

Organizátory poznáte podle barevné visačky s přezdívkou a organizátorskou rolí. Nebojte se si nějakého odchytit, pokud budete mít dotaz, prosbu, připomínku či problém. Nebojte se upozornit organizátory, pokud uvidíte, že někdo porušuje pravidla. Pro vaše dotazy a řešení problémů bude v průběhu akce též k dispozici Infostánek.

Těšíme se na NatsuConu!