Cosplay soutěž - pravidla


Jak se přihlásit do cosplay soutěže? Čtěte!

Cosplay soutěž

Cosplay soutěž je již na NatsuConu tradicí a nebude chybět ani letos! Opět na vás bude čekat souboj, který hodnotí nejen kostýmy, ale také roleplay a znalost postavy! Soutěž zahájí promenáda kostýmů, následovat bude zpověď cosplayerů a soutěž zakončí volná disciplína. Letos máme navíc speciální kategorii a to RETRO!

Pravidla soutěže:

Přihlásit se může každý účastník NatsuConu 2016 starší 13 let. Do soutěže je možné přihlásit se s kostýmem z japonského anime, mangy či japonské hry, ale také z jiné světové tvorby. Důležité je, aby postava nebyla vymyšlená a měla reálnou předlohu. Soutěžit mohou pouze jednotlivci. Je však možné přizvat si na pódium pomocníky. Do soutěže je možné přihlásit se s koupeným kostýmem, tuto skutečnost je však nutné nahlásit!

Organizátoři si vyhrazují právo na změnu pravidel a na vyloučení soutěžících, nerespektujících pravidla.

Hodnocení:

Soutěžní výkony bude hodnotit porota a to v následujících kategoriích:

  • Kostým (v této soutěži nemůže zvítězit koupený kostým)
  • Roleplaying
  • Znalost postavy
  • RETRO!

K letošnímu RETRO tématu NatsuConu jsme přidali také speciální kategorii hodnocení a to kategorii RETRO. Volte tedy své kostýmy tématicky, čím více RETRO, tím lepší!

O celkovém vítězi pak rozhodně hlasování diváků.

Přihlašování:

Přihlášky do soutěže zasílejte na emailovou adresu: soutez@natsucon.cz. Do předmětu napište: „cosplay soutěž“ .

Vaše přihláška musí obsahovat:

  • Vaše jméno, příjmení a přezdívka (jméno a příjmení slouží čistě pro lepší orientaci organizátorů)
  • Jméno cosplayované postavy, její původ a rok, ze kterého postava pochází (nemyslí se fiktivní rok narození, ale například rok vydání filmu nebo anime)
  • Obrázek cosplayované postavy
  • Krátkou popisku cosplayované postavy (v rozsahu cca 150 znaků)
  • Informaci, zda je váš kostým kupovaný či vyráběný (za vyráběný kostým jsou považovány takové, které soutěžící tvořil alespoň z 60 % sám. Pokud kostým obsahuje pouze koupené paruky a doplňky, nejedná se o kupovaný kostým.)
  • Krátký popis vaší volné disciplíny. Disciplína by neměla přesáhnout 5 minut. Budete-li chtít pro své individuální vystoupení hudební doprovod, video či obrázek na pozadí, zašlete jej společně s přihláškou.

Přihlašování je možné do středy 17. 8. 2016. Jakékoliv dotazy pište na soutez@natsucon.cz! Těšíme se na vaši přihlášku!

Zasláním registračního emailu souhlasíte s pravidly! Organizátoři si vyhrazují právo na změnu pravidel a na vyloučení soutěžících, nerespektujících pravidla.